Du i Fokus
MusikUpplevelser

Nanne The Best – En kärleksfull hyllning till Tina Turner

skriv ut

Betyg ⭐️⭐️⭐️⭐️

Nanne Grönvall kanske enklast kan beskrivas som det lilla energiknippet med den högsta klackarna och största leendet. En av Sveriges mest mångsidiga och hyllade artister. Nu sätter hon upp en hyllningsshow till Tina Turner, en av musikhistoriens mest ikoniska kvinnor. En härligt sprakande och känslosam hitkavalkad. Nanne + Tina = en väldigt lyckad kombo – The Best!

Nanne Grönvall och Tina Turner är kanske inte utseendemässigt särskilt lika, men energin, kraften i rösterna, karisman och kroppsspråket har de gemensamt. Nanne ger publiken en fin stund att minnas den stora stjärnan, med en känslosam och berörande musikalisk resa genom en rätt stormig karriär. Att ge sig på Tina Turners rika och oförglömliga låtskatt är en utmaning, men Nanne gör det med en respekt och kärlek som bara hon kan.

The Best är namnet på Nanne Grönvalls hyllningsshow till kvinnan som tidigt inspirerade henne att själv att våga satsa på musiken. En sprängfylld show med Tina Turners oförglömliga hits från en 60 år lång karriär. Under premiärkvällen på Hamburger Börs är vi många som precis som Nanne vuxit upp med och har minnen till Tina Turners musik. Nanne har stora krav på sig men gör oss inte besvikna. Hitsen raddas upp som på ett pärlband, alla favoriter är med. Nannes energi sprids över oss alla, men här och där ger hon oss även någon minut av stillsam nostalgi med härligt mellansnack.

Man brukar prata om käftsmällar när något är riktig bra och berörande. I det här fallet måste vi nog prata klacksparkar istället, men inte en nonchalant sådan, utan en kraftfull och karismatisk, i svart läder och stilett! Så som bara Nanne kan.

Bilder från röda mattan

..

Nanne – The Best är 90 minuter utan paus och kan ses på Hamburger Börs på utvalda datum, för att under hösten 2024 ge sig ut på turné.

Text och bild – Jikitas

Visited 403 times, 1 visit(s) today