Du i Fokus
Dryck

ALDO Vertumnus 1591 – från en odlare till en annan

skriv ut

ALDO Vertumnus 1591, ett mästerverk till både smak och utseende. Vertumnus är en målning skapad av hovporträttören Giuseppe Arcimboldo 1591 i Milano, och pryder nu boxen som innehåller det italienska fruktiga och smakrika vinet.

Vinhuset som gav oss Sveriges mest omtyckta Appassimento lanserade i januari en av årets största boxnyheter. Casa Vinironia samarbetar med några av Italiens mest erfarna vinodlare, som tillsammans delar en passion för hantverk och tradition. Resultatet är en hyllning till alla trädgårds- och odlingsintresserade. ODLA ditt vinintresse med ALDO

ALDO är gjort på de klassiska druvorna Sangiovese, Merlot, Nero di Troia och Negroamaro som tillsammans ger en generös karaktär och balanserad fruktighet med smak av mörka bär, plommon, kaffe och fat. I kombination med rustik husmanskost, pasta, lagrade ostar och charkuterier blir det en perfekt mat matchning.

Vertumnus är en målning skapad av hovporträttören Giuseppe Arcimboldo 1591 i Milano och är ett porträtt av kejsar Rudolf ll. Han är avbildad som Vertumnus, den romerska trädgårds- och årstidsguden i romersk mytologi. Frukterna och grönsakerna symboliserar överflödet i den guldålder som ansågs ha återkommit efter det att kejsaren tillträtt sitt ämbete. Vertumnus är ett av Arcimboldos mest berömda konstverk.

ALDO Vertumnus 1591 finns i beställningssortimentet
Pris: 219 kr
Art nr: 521846Text och bild – Pressmaterial


Visited 41 times, 1 visit(s) today