Kyckling och broccoli i grönpepparsås

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr strimlad kyckling
  • 250 gr broccolibuketter
  • 1 röd lök
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk grönpeppar i lag
  • 1 msk olja
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 buljongtärning (kyckling)
  • 2 dl hettvatten
  • 1 dl kallt vatten
  • salt
Gör så här:

Ansa och skär broccolin i mindre bitar. Skala och skiva löken tunt. Stek kyckling och lök på hög värme ca 5 minuter i oljan. Blanda ut buljongtärningen i det heta vattnet. Hacka grönpepparn eller mortla. Tillsätt grädde, buljong, broccoli och grönpeppar till kycklingen. Låt allt småkoka tills broccolin börjar bli mjuk. Blanda ut majsstärkelsen i det kalla vattnet och häll över kycklingen. Låt koka upp och bli tjockt. Spä med tex pastavatten om det blir för tjockt. Smaka av med salt.

Serva med pasta.

 

För er Viktväktare: 3 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita