Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med pestosås

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr kycklingfilé (4 stycken)
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2-3 msk pesto
  • 1 ask (250 gr) körsbärstomater
  • 1 msk olja
  • 1 buljongtärning (kyckling)
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela filéerna på längden och bryn dem i oljan. Salta och peppra. Lägg sedan över dem i en ugnsfast form. Smula ner en buljongtärning i en kastrull, tillsätt matlagningsgrädde och pesto och koka upp. Dela tomaterna i halvor. Häll såsen över kycklingen, strö över tomterna. Grädda i ugn 20-25 minuter.

Servera med pressad potatis eller ris.

För er viktväktare:

Points: 22 P för hela grytan, om man använder 2 msk pesto och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för potatis/ris.

Personliga Points: 22-30 PP för hela grytan, om man använder 2 msk pesto och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för potatis/ris.

Mitt WW: Grön 6, Blå 5, Lila 5 per portion om man använder 2 msk pesto och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för potatis/ris.

SmartPoints Flex: 5 SP Flex per portion om man använder 2 msk pesto och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för potatis/ris.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 69 times, 1 visit(s) today