Kyckling med bacon i senapssky

skriv ut
Till 4 portioner behöver man:

  • 800 gram kycklingfilé
  • 1 paket bacon
  • 1 hackad lök
  • lite mer än 1/2 dl senap (gärna dijon)
  • 3/4 msk kycklingfond
  • 3 dl vatten
  • 1/4 tsk paprikapulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk peppar
  • färsk rosmarin att strö över
Gör så här:

Tärna baconet och stek det först. Lägg baconet på hushållspapper så att fettet kan rinna av. Stek sedan den hackade löken och lägg även den på hushållspapper.

Skär kycklingfiléerna i lite mindre bitar. Pensla dem med senap och peppra, salta och krydda med paprikapulver. Stek sedan kycklingen och ta även den ur pannan.

Dags att göra skyn. Häll i buljongen och vattnet i stekpannan och rör om tills vattnet börjar puttra. Lägg sedan i löken och baconet och blanda. Lägg till sist även i kycklingbitarna.

Låt allt puttra samman i 10 minuter, vänd på kycklingen och låt det puttra ytterligare 10 minuter.. Servera gärna med en sallad och ris. Strö över lite färsk rosmarin som sista finish.

För er Viktväktare: : 7 SPper portion Lägg till SP för ris.

Recept och bild – Nadjaskitchen