Lövbiff med färskost- och paprikafyllning
4 portioner
- 8 skivor lövbiff
- 200 gr naturell färskost
- 1 paprika
- 100 gr fetaost
- 1 dl vatten
- Salt
- Peppar
- smör att steka i
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 gr.
Skär paprikan i bitar och lägg i en skål tillsammans med fetaosten och färskosten. Mixa till en jämn smet med stavmixer.
Platta ut lövbiffarna och lägg på plant underlag. Fördela ostmassan jämt över köttet och rulla ihop.
Lägg biffarna med öppningen neråt i en stekpanna och stek snabbt på varje sida så det blir en stekyta.
Lägg sedan över biffarna i en ugnssäker form, häll över vattnet, salta lätt och dra ett par varv med en pepparkvarn över köttet.
Låt värmas i ugn ca 10 minuter, servera med tex pommes eller ris och en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points: 26 P för allt, om man använder Philadelphia light och Apetinas salladsost. Lägg till P för ev pommes/ris, samt smöret ni steker i.
Personliga Points: 26 PP för allt, om man använder Philadelphia light och Apetinas salladsost. Lägg till PP för ev pommes/ris, samt smöret ni steker i.
MittWW: Grön 6, Blå 6, Lila 6 för två biffar om man använder Philadelphia light och Apetinas salladsost. Lägg till SP för pommes/ris, samt smöret ni steker i.
Smartpoints Flex: 6 SP Flex för två biffar om man använder Philadelphia light och Apetinas salladsost. Lägg till SP för pommes/ris, samt smöret ni steker i.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita