Köttfärsrulle med skinka och ost

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 8 skivor rökt skinka
  • 6 skivor ost
  • ca 1 msk soja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda färs med margarin (om du inte har flytande går det bra med vanligt bordsmargarin), potatismjöl, ägg, pressad vitlök (eller hackad), grädde, salt och peppar. Platta ut färsröran till en rektangel eller fyrkant på ett bakplåtspapper.

Fördela skinkan och osten på färsen och rulla ihop som en rulltårta. Spara gärna lite av osten och lägg det ovanpå. Lägg rullen på en smord eller bakpappersklädd plåt. Pensla rullen med soja och grädda den i cirka 35-40 minuter. Låt rullen stå i 5-10 minuter innan du skär i den.

För er viktväktare: 8 SP eller 7 PP per portion om man använder max 7% matlagningsgrädde och max 17% ost, lägg till Points för ev tillbehör som tex ris.

Recept och bild – Nadjaskitchen