Köttfärslasagne med keso

skriv ut
Nu när påsken är över och man kanske ätit lite för mycket av det mesta, så kan sitta bra med lite ”smalare” mat. Den här lasagnen går att variera på en mängd olika sätt och den är fantastiskt god.

Till 4 portioner behöver du:
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 liten röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 400 g passerade tomater (eller krossade)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 500 g keso (cottage cheese)
  • 6 lasagneplattor
  • 2 dl riven ost
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och paprika i mindre bitar. Stek detta tillsammans med färsen och oljan i en djupare stekpanna. Rör i passerade/krossade tomater och tomatpuré. Pressa även i vitlöken. Smula buljongtärningarna och krydda med salt och peppar. Låt det koka upp.

Rör ner keson. Smörj eventuellt en ugnsform med lite matfett så att plattorna inte fastnar. Lägg 3 lasagneplattor som botten och häll hälften av köttfärssåsen över dem. Lägg sedan på de resterande tre lasagneplattorna och därefter det sista av köttfärssåsen. Strö över den rivna osten.

Grädda lasagnen i cirka 30 minuter eller tills lasagneplattorna har mjuknat och osten fått en härlig gyllene färg. Servera gärna med en fräsch och krispig sallad.

För er Viktväktare: Det blir 12 SP eller 11 PP per portion om man använder 10% nötfärs, Cottage Cheese 1,5% och max 17%-ig ost.

Recept och bild – Nadjaskitchen