Färska Vårrullar

skriv ut
12 rullar
  • 1 förpackning rispapper
  • 1 förpackning (4 port) glasnudlar
  • 1 förpackning böngroddar
  • 300 gr skalade räkor
  • 1 bit rättika
  • 1 morot
  • 1 bit gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1 knippe vårlökar
  • 1 mango
Gör så här:

Tillaga glasnudlarna enligt anvisningar på förpackningen och ställ sedan åt sidan.

Strimla rättika, morot och gurka så tunt du kan, typ julienne, ca 8 cm långa. Strimla vårlöken så gott du kan, även dessa 8 cm långa. Tärna mangon i små bitar. Dra bladen av koriandern.

Blötlägg två handdukar, som ska användas vid montering.

Blötlägg ett rispapper. När det är mjukt läggs detta på en av de blöta handdukarna. Dra ut rispappret så mycket det går utan att det går sönder. Lägg en sträng av glasnudlar på längden ca två fingrar in från nedre kanten i mitten av rispappret. Fortsätt med gurkan, rättikan, moroten, vårlöken, mangon och strö lite räkor, koriander och böngroddar jämt fördelat.

Vik nedre kanten över fyllningen. Vik in sidokanterna mot mitten och rulla försiktigt ihop rullen. Lägg den färdiga rullen på den andra blöta handduken. Fortsätt tills alla rispappren är fyllda.

Servera med en dippsås, tex 1 msk ljus soja blandat med 1 msk risvinäger, 1 msk vatten, 1 tsk sesamolja och strimlad chili.

 

För er Viktväktare: 5 SP Flex för två rullar, lägg till för dipp. Ta bort räkorna om ni önskar vegetariska rullar.

 

Recept – Marin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita