Grillad Tofuburgare
4 stora eller 8 små burgare
- ca 500 gr fast tofu (2 paket)
- 2 dl mjöl
- salt
- peppar
- fett till stekning om man inte grillar dem
Förslag på smaksättning
- 2 tsk lökpulver
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 tsk dijonsenap
eller
- 2-3 msk Tacokrydda (recept HÄR)
eller
- 1 påse CajP American Burger kryddmix bacon
Gör så här:
Lägg fram tofun en stund innan tillagning, så den blir lättare att hantera. Lägg tofun i en bunke, ha i alla kryddor (välj kryddning enligt ovan eller hitta på nåt själv) samt mjöl. Knåda ihop allt till en smet som går att forma. Forma 4 stora eller 8 mindre burgare. Stek de mindre ett par minuter per sida och de större 3-4 minuter per sida.
Servera med valfria tillbehör.
För er Viktväktare:
Points: 13 P för hela smeten. Det blir alltså 2 P per burgare om man gör åtta stycken små och 3 P per burgare om man gör fyra stycken större och har egen kryddning. Lägg till P om du använder butikernas kryddpåsar och för fettet du steker i.
Personliga Points: 7-20 PP för hela smeten. Det blir alltså 1-3 per burgare om man gör åtta stycken små och 2-5 per burgare om man gör fyra stycken större och har egen kryddning. Lägg till PP om du använder butikernas kryddpåsar och för fettet du steker i.
Mitt WW: Grön 21, Blå 12, Lila 12 för hela smeten. Det blir alltså 3 resp 2 per burgare om man gör åtta stycken små och 5 resp 3 SP Flex per burgare om man gör fyra stycken större och har egen kryddning. Lägg till SP om du använder butikernas kryddpåsar och för fettet du steker i.
SmartPoints Flex: 12 SP Flex för hela smeten. Det blir alltså 2 SP Flex per burgare om man gör åtta stycken små och 3 SP Flex per burgare om man gör fyra stycken större och har egen kryddning. Lägg till SP om du använder butikernas kryddpåsar och för fettet du steker i.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 23 – Nationaldagsbonus
Pingback: Matsedel v 15 – Påsk!
Pingback: Matsedel v 25 – Midsommar!