Du i Fokus
Mat & Dryck

Grillad Tofuburgare

skriv ut
4 stora eller 8 små burgare
  • ca 500 gr fast tofu (2 paket)
  • 2 dl mjöl
  • salt
  • peppar
  • fett till stekning om man inte grillar dem

Förslag på smaksättning

  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk dijonsenap

eller

  • 2-3 msk Tacokrydda (recept HÄR)

eller

  • 1 påse CajP American Burger kryddmix bacon

Gör så här:

Lägg fram tofun en stund innan tillagning, så den blir lättare att hantera. Lägg tofun i en bunke, ha i alla kryddor (välj kryddning enligt ovan eller hitta på nåt själv) samt mjöl. Knåda ihop allt till en smet som går att forma. Forma 4 stora eller 8 mindre burgare. Stek de mindre ett par minuter per sida och de större 3-4 minuter per sida.

Servera med valfria tillbehör.

För er Viktväktare:

Points: 13 P för hela smeten. Det blir alltså 2 P per burgare om man gör åtta stycken små och 3 P per burgare om man gör fyra stycken större och har egen kryddning. Lägg till P om du använder butikernas kryddpåsar och för fettet du steker i.

Personliga Points: 7-20 PP för hela smeten. Det blir alltså 1-3 per burgare om man gör åtta stycken små och 2-5 per burgare om man gör fyra stycken större och har egen kryddning. Lägg till PP om du använder butikernas kryddpåsar och för fettet du steker i.

Mitt WW: Grön 21, Blå 12, Lila 12 för hela smeten. Det blir alltså 3 resp 2 per burgare om man gör åtta stycken små och 5 resp 3 SP Flex per burgare om man gör fyra stycken större och har egen kryddning. Lägg till SP om du använder butikernas kryddpåsar och för fettet du steker i.

SmartPoints Flex: 12 SP Flex för hela smeten. Det blir alltså 2 SP Flex per burgare om man gör åtta stycken små och 3 SP Flex per burgare om man gör fyra stycken större och har egen kryddning. Lägg till SP om du använder butikernas kryddpåsar och för fettet du steker i.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 575 times, 1 visit(s) today

3 svar på ”Grillad Tofuburgare

Kommentarer är stängda.