Du i Fokus
Hem & Inredning

Spänst – tillfällig kollektion av IKEA & Chris Stamp

skriv ut
Igår hade SPÄNST Sverigepremiär – ett kreativa samarbete mellan IKEA och Chris Stamp. SPÄNST är en tillfällig kollektion som säljs i begränsad upplaga, endast på IKEA varuhusen i Sverige, ej online.

Chris Stamp är modedesigner och kreativ chef för märket Stampd. För IKEA har han tagit fram SPÄNST – en kollektion med monokrom färgskala och grafiska inslag som speglar Chris unika känsla för den urbana livsstilen. Kollektionen är framtagen för ett aktivt liv och en lust att visa upp sina favoritsaker och sin personlighet.

– Som modedesigner vet jag att människor vill visa upp sina kläder, skor och accessoarer. Varför betala mycket för ett par sneakers och sedan gömma undan dem i garderoben, säger Chris Stamp.

SPÄNST är en kollektion unika möbler och inredningsdetaljer med flera funktioner som ett kombinerat sko-/skateboardställ, ljusrör i LED (Chris egen favorit) och ett arbetsbord i ståhöjd som kan användas av alla, inklusive en dj eller designer. I SPÄNST ingår också produkter nya för IKEA; en basketkorg i miniformat, hoodies, T-shirts och en skateboard. Material som trä, läder och plexiglas dominerar.

– Jag växte upp med surfing och skateboard. Här i södra Kalifornien är skateboard inte bara ett transportmedel, det är vår kultur och en del av Stampds DNA. Det är en ära att få designa den första skateboarden för IKEA, säger Chris Stamp.

Kollektionen gör det möjligt att förvara och visa upp sina tillhörigheter på en och samma gång. En minimalistiska design, inspirerad av en modern livsstil. Ett fräscht tillskott till IKEAs bredd.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 34 times, 1 visit(s) today