Du i Fokus
Hem & Inredning

STOCKHOLM LIGNUM AV BERNADOTTE & KYLBERG

skriv ut
Samarbetet mellan Stelton och de svenska formgivarna Bernadotte & Kylberg fortsätter – den här gången med en ny tolkning av Stockholm-kollektionen. Denna konstnärliga kollektion är skapad utifrån dessa formgivares kärlek till Stockholms skärgård.

Prins Carl Philip och Oscar Kylberg möttes genom gemensamma vänner. Snart insåg de att de hade lika smak när de gäller design och form och 2012 startade designföretaget Bernadotte & Kylberg. Den första kollektionen är blå och vit, den andra helt blå och den nya vit och beige. Den blåvita hämtade inspiration från havet och gick, passande nog, under namnet Aquatic.  Den andra kollektionen fick namnet Horizon och den senaste i Stockholm-kollektionen har döpts till Lignum.

Designen av Stockholm Lignum har inspirerats genom att Bernadotte & Kylberg har vänt blicken mot fast mark och de färger som omger den vackra skärgården. Det är områdets växtlighet och fina nyanser av brunt, rött, grönt och blått som har inspirerat till det nya, konstnärliga mönstret och därför bär serien namnet Lignum, vilket betyder ”trä”på latin.

Serien består av vaser och skålar i olika storlekar, tillverkade i aluminium med kallemalj, som ger kollektionen dess exklusiva uttryck och lyfter fram kvaliteten. Det vackra mönstret läggs på för hand, vilket gör både vaserna och skålarna till unika konstverk, som pryder sin plats på egen hand i en enkel och minimalistisk inredning eller tillsammans i grupp i olika storlekar för ett mer dramatiskt uttryck.

Skålarna kan användas till både frukt, sallad eller andra kalla mellanmål. Produkternas höga kvalitet och tidlösa former gör dem till perfekta presenter till bröllop, födelsedagar eller jubileum.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 4 times, 1 visit(s) today