Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Lindeman’s firar 175 år i ny kostym

skriv ut

I samband med Lindeman’s 175 års jubileum introducerar det australiensiska vinhuset ett nytt utseende på de uppskattade vinerna ur Bin-serien. Flaskornas etiketter har fått ny design som innefattar slående konstverk av den erkände, australiensiske konstnären David Bromley. Bromelys konstverk har inspirerats av vinet i flaskan, och liksom Lindeman’s så har även hans mål varit att frambringa ett leende hos de som avnjuter ett glas av Lindeman’s produkter.

Det ikoniska vinhuset Lindeman’s har producerat vin i 175 år vilket firas med en uppdaterad varumärkesidentitet där etiketterna i den populära Bin-serien utsmyckats med vackra motiv av konstnären David Bromley. Lindeman’s Bin 30 Sparkling Rosé som lanserades i mars var först ut med att introducera Bin-seriens nya utseende där fjärilar pryder flaskan. Bromley har inspirerats av vinets smak och karaktär och utifrån det har han skapat unika konstverk för varje flaska. Vinet är precis det samma som alltid men nu kan konsumenterna med hjälp av etiketterna skapa sig en bild av vinets smak. Storsäljaren Lindeman’s Bin 65 pryds nu av solrosor men har fortfarande sin ikoniska orange färg.

I Sverige har Lindeman’s sålt produkter på Systembolaget sedan 1987 och är en av de producenter från nya världen som funnits längst på Systembolaget. Idag är Lindeman’s det största australiensiska varumärket i Sverige och har totalt 26 olika produkter i sin portfölj.

Under sommaren har flaskorna fått nytt utseende så nu kommer man att hitta sina favoriter med samma innehåll men i ny kostym. Det gäller följande produkter:

  • Lindeman’s Bin 65 Chardonnay (finns även i 375ml flaska), 79 kr, Nr 2106
  • Lindeman’s Bin 50 Shiraz, 77 kr, Nr 6374
  • Lindeman’s Bin 45 Cabernet Sauvignon (finns även som Bag in Box). Nr 6226
  • Lindeman’s Bin 40 Merlot, 79 kr, Nr 6376
  • Lindeman’s Bin 30 (lanserades i mars), 69 kr, Nr 7413

 

Text och bild – Pressmaterial

 

 

Visited 28 times, 1 visit(s) today