Du i Fokus
Hem & Inredning

Bernadotte & Kylberg lanserar Infinity ljushållare

skriv ut

Bernadotte & Kylberg grundades 2012, och duon har sedan starten designat vinglas, mattor, handdukar, sängar, skålar, engångstallrikar, glasögon och mycket mer. Under Formex visades man upp sitt senaste projekt i samarbete med Skultuna, årets absolut läckraste ljushållare! 

Bernadotte & Kylberg växer som designers, höstens lansering av ljushållaren Infinity tar dem till helt nya nivåer. Ljushållaren är ett samarbete med Skultuna och känns som den perfekta gåvan och julklappen, en sån som man sedan kan samla på och köpa en ny färg eller storlek nästa år. Den är vacker, rolig, lättplacerad och ger ett härligt sken.

Så här skriver designerduon själva på sitt Instagramkonto:
”Vänner! Sedan år 1607 – i över 400 år – har det svenska mässingsgjuteriet Skultuna producerat fina metallföremål av högsta kvalitet för både vardag och särskilda tillfällen. Alltid med samma känsla av kvalitet, funktion och design. Det är en stor ära för oss nu att vara en del av det arvet. Detta är vår design för Skultuna – vi kallar samlingen ”Infinity”. Det är en pjäs för ljus, reflektion och din kreativitet. Låt det bli ljus…!”

Viktor Blomqvist VD för Skultuna säger om samarbetet – “Jag trodde nästan att jag hade sett alla möjliga ljushållare under mina år på Skultuna (vi har producerat ljusstakar och ljushållare sedan starten på 1600-talet). Så var dock inte fallet, Bernadotte & Kylbergs Infinity är något helt annorlunda och nytt. Den modulära ljushållaren med sina tunna skärmar verkar flyta ovanpå underlaget och ger oändliga möjligheter att skapa nya kombinationer.”

– “Vi är stolta över vårt samarbete med Skultuna, ett varumärke med värderingar vi gillar. Med Infinity ville vi skapa en oändlig lek med ljus. Genom att dela en cylinder kan man placera ljusreflektorerna (eller skärmarna) på ett sätt som passar in i rummet eller där den är placerad. Det faktum att skärmarna inte är fästa vid varandra ger användaren alla möjligheter till att förändra dess utseende” – säger Bernadotte & Kylberg om designprocessen.

Infinity kommer i två storlekar – liten (H: 6 cm) och stor (H: 10) och finns i sex färger – mörkgrå, ljusgrå, dusty pink, vit, svart och mörkgrön. Priset är 698 kr respektive 998 kr och finns i butik och på  skultuna.com från och med 17 september.

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Skultuna

 

Visited 70 times, 1 visit(s) today