Citrus- och kycklingwok

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kycklingfiléer, skurna i 1 cm tjocka skivor
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 4 dl blomkålsbuketter
  • 1 burk minimajs, skurna i 3 cm tjocka skivor
  • 4 dl sockerärtor
  • 1 röd eller grön paprika, skuren i 1 cm tjocka skivor
  • 1 morot, tunt skivad

Citronsås

  • 2 tsk maizena
  • 1/2 buljongtärning
  • 1,5 dl hett vatten
  • 0,5 dl färskpressad citron
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk soja
  • 1/4 tsk vitpeppar
Gör så här:

Börja med såsen. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Lägg maizena i en liten skål och vispa ner buljongen, pressad citron, socker, vitvinsvinäger, soja och peppar. Ställ åt sidan.

Hetta upp en panna och tillsätt 1,5 msk olja. Lägg i vitlök och ingefära när oljan är het och woka några sekunder innan du tillsätter kyckling och wokar ytterligare 2-3 minuter. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan.

Häll resten av oljan i pannan och lägg i blomkål, majs, sockerärter, paprika och morot. Woka 3-4 minuter och lägg tillbaka kycklingen. Bland väl och låt värmas ihop.

Rör om citronsåsen och häll den över woken. Rör om tills såsen tjocknar.

Servera gärna med ris.

 

För er Viktväktare: 5 SP per portion, lägg till SP för ris.

 

Recept – Martin Jikita, Marlene Rindå Jikita