Du i Fokus
BöckerMat & Dryck

Alice Cooper bjuder på chili i rockstjärnekokbok!

skriv ut

Ät som en rockstjärna är världens första hårdrocks-kokbok, där Anders Tengnér delar med sig av mer än 50 recept. Men det är mycket mer än bara en kokbok, några av rockens ikoner delar även med sig av sina favoritrecept och tillhörande anekdoter.

Skräckrockaren Alice Cooper talar ut om de alkoholstinna åren på 80-talet då han stod på toppen av sin karriär. Men intresset för mat växte ifrån kärleken till spriten, och han slutade helt med alkohol. Sedan 1998 driver han, Cooper´s Town, en framgångsrik rock- och sportbar i hemstaden Phoenix.

Paradrätten på restaurangen är ”the Big unit”, en halvmeter lång korv i bröd med ruskigt många olika tillbehör. På grund av sin storlek har rätten jämförts med en känd rocktrummis ädlare delar, medger Alice Cooper i boken. Här nedan delar han med sig av sin bästa chili!

Mikkey Dee, Eric Singer, Lita Ford mfl bjuder alla på sina favoritrecept och delar med sig av  minnen från rocklivet. Man kan tro att det bara handlar om blodiga biffar, men så är det inte! Här finns blodiga biffar, men även en hel del husmanskost, fisk och vegetariskt. De här superstjärnorna är inte bara rockmusiker, de har även ett stort intresse för mat och bjuder en hel del på sig själva. Tack vare Anders Tegnér och boken kan alla vi som inte blev rockstjärnor iallafall numera äta som en.

Alice´s Nightmare Chili
  • 500 gr köttfärs
  • 1 burk passerade tomater
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1 msk milt chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 gul lök
  • salt efter smak
  • Eventuellt stark chili för den som vill
Gör så här:

Hacka och fräs löken och köttfärsen i matolja i omgångar. Tillsätt kryddorna och tomaterna. Smaka av med salt. Lägg på ett lock och låt sjuda på mycket svag värme i minst 40 minuter. Rör om ibland. Är chilin för tjock så spä med vatten. Är den för lös, red med lite maizena utrörd i vatten.

Detta serveras gärna ovanpå en korv i bröd, men det fungerar nog med ris också.

 

Alla rätter i boken är lättlagade, med ganska få ingredienser. De personliga berättelserna ger oss en del av livet på och bakom scen med bilder som gör berättelserna kompletta. Matbilderna är otroligt snygga och gör att man vill testa precis allt!

Detta är den perfekta julklappsboken till alla som både gillar musik och matlagning! Ät som en rockstjärna finns på bla Bokfabriken och Bokus.

 

För er Viktväktare:

Smartpoints Flex: 29 SP Flex för hela satsen om man använder nötfärs 10% och 1 msk smör och rapsolja att steka i. Lägg till Sp för eventuella tillbehör.

Smartpoints: 29 SP för hela satsen om man använder nötfärs 10% och 1 msk smör och rapsolja att steka i. Lägg till Sp för eventuella tillbehör.

 

Recept – Alice Cooper, text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 18 times, 1 visit(s) today