Du i Fokus
Hem & Inredning

Sov som en prins!

skriv ut
Prins Carl Philip har många strängar på sin lyra. Nu går han från glas, bestick och mattor till sängar! Tillsammans med sin kollega Oscar Kylberg har man nu startat ett designsamarbete med Hästens och nyligen lanserat en helt ny serie sängar.

För första gången sedan blårutan lanserades 1978 har Hästens låtit sitt ikoniska signum omtolkas. Arbetet har tagit två år och resultatet är två nya mönster, Appaloosa och Marwari, som fått pryda Hästens klassiska säng 2000T.

”Det är med stor glädje som vi tillkännager ett banbrytande och unikt designsamarbete”, säger Hästens styrelseordförande och femte generationens ägare Jan Ryde. ”Vi hade inte kunnat föreställa oss en mer passande partner än Bernadotte & Kylberg för att tolka vårt signum blårutan, med ett verkligt innovativt och modernt resultat. Både Appaloosa och Marwari överträffade våra förväntningar och resultatet tänjer på gränserna för vad som är Hästens klassiska design.

”Vi blev mycket entusiastiska när vi kontaktades av Hästens. Det kändes väldigt lockande att samarbeta med ett så klassiskt svenskt varumärke, som dessutom har ett så starkt grafiskt uttryck som Hästens blåruta”, säger Oscar Kylberg, VD för Bernadotte & Kylberg. ”För oss som formgivare är det lika viktigt med det tvådimensionella uttrycket i mönstret som det tredimensionella i form av sängen. Att tolka ett så ikoniskt mönster var utmanande, men spännande, och vi är mycket stolta över resultatet.”, avslutar Oscar Kylberg.

Appaloosa och Marwari byggs för hand av särskilt utbildade hantverkare. Varje Hästens-säng är handgjord av bästa naturmaterial i Hästens egen ateljé i Köping. Nyheterna bygger på en utveckling av grundmodellen kontinentalsängen 2000T, som med Bernadotte & Kylbergs nya tygmönster får namnen Appaloosa och Marwari. Inspirationen bakom namnen kommer från hästraserna med samma namn, Appaloosa med sin oregelbundet fläckiga päls och Marwari med sin mustiga bruna päls.

Prislappen för att sova som en prins ligger på ca 150 000 kr.

 

 

Text och bild – pressmaterial

Visited 7 times, 1 visit(s) today