Du i Fokus
Mat & Dryck

Mannerströms nya matpajer

skriv ut
Leif Mannerström och Dafgårds i Källby har sedan tidigare ett långtgående samarbete. I dagarna släpper man fem nya rätter som Mannerström tagit fram tillsammans med Dafgårds kock Patrik Helgesson och produktchef Marcus Henriksson. Den här gången handlar det om matpajer som är goda och vällagade, samt behåller smaken vid frysning och upptining.

Leif Mannerström gillar paj och är noga med utseende och smak. Pajskalen är gjorda på smör, salt och mjöl och är tunna och krispiga även efter uppvärmning. Dafgårds har utvecklat svensk husmanskost i tre generationer och är noga med sina råvaror. Stor vikt läggs vid att alla maträtter ska ha rätt smak, konsistens, dofta gott och ha ett inbjudande utseende. Det ska vara enkelt, gott och även näringsrikt. Mannerström värnar om de äldre och ser gärna att de nya pajerna ersätter kvällsmackorna som man ofta ger de äldre på olika boenden.

Dom smakrika pajerna finns i smakerna Köttfärs, Ost och Skinka, Lax och Räkor, Sparris och Kyckling. Testpatrullens erfarenhet av pajer från frysdisken är inte jättebra, så det var en lagom skeptisk testpatrull som satte sig till bords. Men vi blev alla glatt överraskade! Pajdegen var inte alls torr och tråkig, utan perfekt tunn och krispig. Fyllningen var riklig och väldigt god. Testpatrullen hade lite svårt att bestämma sig för bara en favorit, så det blev två: Kycklingpajen och Ost & Skinkpajen som även är Mannerströms egna favorit.

Vi ser detta som ett bra alternativ till lunchlådan eller enklare middag. En paj och lite sallad blir en alldeles lagom måltid. Vilken blir din favorit?

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 49 times, 1 visit(s) today