Fest på 30 minuter – Krämig pasta från Rom

skriv ut
Meningen med livet, enligt Jessica Frej, är att äta god mat, lösa världsproblem över ett glas vin, skratta sig hes och ful-dansa till gryningen. Fest på 30 minuter är ett måste för alla som tycker att det är svårt att laga mat och bjuda hem folk. Och för dem som gärna vill ha fest, men
som har slut på inspiration till snabblagad festmat.

Med fantastiska menyer och smarta festtips inspirerar Jessica Frej till fler enkla hemmafester. Boken ger dig också alla knep du behöver för att snabbt få ordning hemma och för att få gästerna att hjälpa till. Vilka förberedelser är viktiga – och vilka kan du strunta i? Hur trollar du fram en festlig dukning? Och hur mycket måste vara färdigt när gästerna kommer?

I boken hittar du festliga trerättersmenyer för alla tillfällen och du lagar de på bara trettio minuter: fredagsmys, after work, grillfest och lill-lördag är bara några exempel. Boken innehåller många favoriter som calvadosprosecco, krämig pecorinopasta med mynta, sesampanerad tonfisk med sojamarinerad sallad, hallon- och apelsinsviss och mycket mer.

Här är ett exempel från boken:

fest på 30 minuter jessica frej mat kokbok

Krämig pasta från Rom

6 portioner

  • 600 gr pasta (penne el liknande)
  • salt
  • 300 gr bacon
  • 1 bunt färsk mynta
  • 4 dl ärtor
  • 150 gr pecorinoost
  • 4 dl creme fraiche
  • 4 dl kokvatten från pastan

 

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rejält saltat vatten. Skär och stek baconet knaprigt, låt sedan rinna av på hushållspapper (diska inte pannan). Finhacka myntabladen och ta fram ärtorna från frysen. Riv osten. Lägg tillbaka baconet i pannan, häll på creme fraichen, ta 4 dl vatten från pastan och häll över det med. Häll av pastan. Rör om och tillsätt ärtorna och myntan. När ärtorna har tinat, lägg i pastan och osten i pannan med såsen. Rör om ordentligt och servera genast med en sallad.

För att det ska gå ännu snabbare kan man steka baconet och riva osten dagen innan.

 

 

 

Recept – Jessica Frej, bild och text – Marlene Rindå Jikita