Du i Fokus
Hälsa & MotionTeknik

Fitbit Blaze – PT på armen!

skriv ut

Att träningsarmband motiverar till rörelse är tydligt när man pratar med användare av olika armband och smartklockor. Problemet är att det finns så många olika och man kanske inte riktigt vet vad man vill ha eller behöver. Vi har testat flera olika armband från Fitbit tidigare och den här gången kom turen till Fitbit Blaze. Ett träningsarmband som täcker det mesta!

Fitbit Blaze mäter din puls, antal steg du gått, distans och förbrukade kalorier. Ungefär som alla andra alltså. Men klockan kan även ge dig sammanfattningar och statistik av dina träningspass och hur du ligger till gentemot dina personliga mål. Du kan följa upp dina resultat i Fitbit-appen och ansluta till din mobil för att kunna hantera samtal, meddelande, kalenderhändelser och få koll på dina rundor i mobilens GPS. Kontrollera mobilens spellista, bläddra bland låtar och justera volym.

Du kan även hålla koll på din puls under träningspasset så att du ligger på den nivå du önskar. Med funktionen PurePulse™ Heart Rate kan du se hur mycket kalorier du förbränner under dagen. Genom att använda zoner för din hjärtpuls kan du skräddarsy träningen för att få ut det mesta. Du väljer aktivitet innan du börjar (löpning, cykling, vikter, löpband etc), men det finns även FitStar, där man kan välja uppvärmning i åtta minuter, sju minuter med 13 inlagda övningar och 10 minuters styrketräning. Väldigt bra faktiskt, inte bara för dem som tränar mycket, utan kanske särskilt för det som vill, eller bör, träna mer. Samtidigt kan du även se hur din hälsa förbättras genom att ha koll på din puls dag som natt. Sömn är viktigt och Fitbit Blaze mäter automatiskt din sömn och vila och kan även väcka dig bekvämt med en tyst vibration på din handled.

Testpatrullen gillar den här klockan! Alla finesser finns där och vill man bara använda den som klocka är displayen klar och tydlig! En rolig detalj är att man kan byta armband på den och matcha sin klädsel, de medföljande plastarmbanden är inte jättesnygga. För oss kvinnor är det en extra fördel att själva mätenheten går att ta loss från armbandet, då man kan lägga den i fickan eller tom i behån om man har tex en aftonklänning och inte vill ha klockan på armen. Den mäter precis lika bra både i fickan som i behån!

Man kan nog säga att Fitbit Blaze är en korsning mellan ett träningsarmband och en smartklocka. Designen är lite klumpig, men på armen är den riktigt bekväm och inte alls lika tung som den ger intryck av att vara. Tyvärr är den inte vattentätt, man kan alltså inte duscha eller simma med den, vilket är väldigt synd. Men det kanske kommer med nästa modell?

Av alla armband vi hittills testat är detta en favorit, åtminstone hos den kvinnliga delen av testpatrullen!

Visited 11 times, 1 visit(s) today