Fiskbullar i kormasås
4 portioner
- 2 stora burkar fiskbullar i buljong
- 3 tomater
- 2,5 dl kokosmjölk
- 3,5 dl matlagningsyoghurt
- 1 stor gul lök
- 5-6 vitlöksklyftor
- 1 msk currypulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1/2 tsk korianderfrön (malda)
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk spiskummin
- 1 krm kardemumma
- 1 liten röd chili
- 1 msk riven ingefära
- 1-2 msk olja (majs- eller raps)
Gör så här:
Blanda alla kryddorna i en skål och ställ åt sidan. Häll av fiskbullarna. Finhacka löken och pressa vitlöken. Tärna tomaterna fint. Kärna ur chilin och finhacka även denna.
Hetta upp en panna, ha i oljan och alla kryddblandningen. Fräs 1-2 minuter. Dra ner värmen och ha i lök och vitlök, fräs ihop med kryddorna under omrörning. Tillsätt yoghurten och låt alltsammans puttra tills det börja få en mörkare färg.
Häll i tomaterna, kokosmjölken, chilin och ingefäran. Dra ner värmen ytterligare, blanda om och låt koka ihop 25-30 minuter. Rör om då och då. Blir såsen för torr kan denna späs med vatten. Ha i fiskbullarna och låt dem koka i såsen 10-15 minuter. Smaka av med salt.
Servera med kokt ris.
För er Viktväktare:
Points: 28 P för hela grytan om man tar 1 msk olja, kokosmjölk light och Larsas fettfria grekiska yoghurt. Lägg till P för ris.
Personliga Points: 16-31 PP för hela grytan om man tar 1 msk olja, kokosmjölk light och Larsas fettfria grekiska yoghurt. Lägg till PP för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita