Biffstroganoff

skriv ut
Till 4 – 6 portioner behöver du:
  • 800 g finputsat nötkött (t.ex. fransyska eller innanlår)
  • 1 stor lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl tomatpuré
  • 1 röd paprika
  • 1 1/2-2 msk senap
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • salt & peppar
Gör så här:

Strimlade det finputsade nötköttet i strimlor, ju tunnare desto snabbare tillagas det. Låt det snabbt fräsa i en kastrull med oljan. När det börjar fräsa häller du i vatten så att det täcker köttet. Låt puttra tills köttet är mjukt. Häll i mer vatten om så behövs. När vattnet är borta och köttet är mjukt lägger du till hackad lök, vitlök och paprika. Låt det fräsa ihop i någon minut.

Pudra över mjölet och blanda väl. Häll över matlagningsgrädden och därefter även vattnet. Tillsätt sedan smaksättningarna: tomatpuré och senap. Låt det puttra ihop. Smaksätt även med salt och svartpeppar efter eget tycke.

Servera antingen med ris, potatis eller pasta och gärna en sallad bredvid.

För er viktväktare: Vid 7 % matlagningsgrädde – 9 SP eller 8 PP om du får ut 4 portioner och 6 SP eller 5 PP om du får ut 6 portioner. Lägg till Points för ris, potatis eller pasta.

Recept och bild – Nadjaskitchen