Du i Fokus
Mat & Dryck

Afrikansk köttfärssås

skriv ut
6 Portioner
  • 500 gr valfri färs – helst lamm eller nöt (vi använde växtbaserad)
  • 1 lök
  • 2 tsk torkad vitlök
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • ca 2 dl vatten
  • salt
  • 1 msk olja
  • 1 dl osaltade jordnötter till garnering
Gör så här:

Hacka löken och fräs den i oljan, tillsätt färsen när löken börjar bli mjuk.

Häll över lök och färs i en tjockbottnad gryta och tillsätt kryddorna samt hälften av matlagningsgrädden. Rör om och låt koka ihop några minuter. Tillsätt resten av grädden samt tomatpurén. Blanda om och låt koka ihop. Spä med vatten till lagom konsistens och smaka av med salt. Låt småputtra 10-15 minuter.

Servera med ris och toppa med jordnötter.



För er Viktväktare:

Points: 10 P för hela grytan om man använder quornfärs och 4%-ig matlagningsgrädde, 36 P för hela om man använder nötfärs max 10% och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris och jordnötter (2 P/15 gr).



Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 342 times, 1 visit(s) today