Du i Fokus
MusikTeaterUpplevelser

Den Lilla sjöjungfrun The Musical – Spektakulära kostymer och musik i världsklass!

skriv ut

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️

När Anna Norberg och Robert Dröse ger sig på gamla sagor blir det oftast en moderniserad version där det mesta är helt nytt, men handlingen och karaktärerna finns där och man känner definitivt igen sig. Så är det även den här gången, när man gjort musikal av Den Lilla Sjöjungfrun och flyttat henne till nutid och den norra delen av Atlanten. Kostymerna är spektakulära och musiken i världsklass!

Glöm söderhavet med vackra färger och nemo-fiskar. Sjöjungfrun heter Gwendolyn som numera simmar runt i Atlanten, där hon träffar en norsk människokille vid namn Olauv. Sagan är ungefär densamma, även om några små ändringar gjorts för att vara mer med i tiden. Här finns Sjöjungfruns far, havskungen Moryn, hennes välsjungande och dansande systrar samt havshäxan Svetlana och hennes korkade kumpaner Blob & Blob. Härliga måsen Glen fungerar som en form av sagoberättare, som hjälper till att föra handlingen framåt.

I huvudrollen som Sjöjungfrun ser vi fantastiska Kiana Blanckert som gjort succé i bla Talang och Pippi på Junibacken. Vilken röst! Anna Norberg, som producerar musikalen, är ofta med i sina egna produktioner och har den här gången förklätts till havshäxa i form av en kaxig superkrabba. Vad det gäller kostymer så finns bara ett ord för dessa: WOW! Wilberth Gonzalez är designern som skapat kläder till stora Broadwayuppsättningar och även var skaparen till kostymerna i Dröse & Norbergs förra produktion Djungelboken. Han fortsätter att briljera med sin detaljrikedom och enorma skicklighet.

Det är en stor ensemble och många som ska samsas på scenen, hela 22 personer. Alla noga utvalda och med det där lilla extra. Några vi vill nämna särskilt förutom huvudrollsinnehavaren Kiana, bland annat Christian Arnold som måsen Glenn som förutom Sjöjungfrun är en av de viktigaste rollerna i föreställningen. Christian, har en fantastisk tajmning och förmågan att både vara rolig, gullig och korkad samtidigt. Blobbarna måste vi också ge lite uppmärksamhet, spelade av Andreas Andersson och Fredrik Lexfors. Så fantastiskt roliga! Är det något man minns efter föreställningen, så är det dem och deras rätt tjatiga blob blob blob. Det är också härligt att se Gabriel Fontana agera på scen och få utlopp för sin enorma energi.

Scenen behöver också lite extra uppmärksamhet. Man lyckas få känslan av att befinna sig under ytan genom skådespelarnas kostymer och mjuka rörelser samt trix med ljus och tygstycken. Scenen är rätt enkel, men har finesser som används smart och med ett mycket lyckat resultat. Väldigt snyggt! En sista eloge ger vi till upphovsmännen av den fantastiska musiken. Theo Dröse, Matilda Winberg, Gustav Parling och Robert Dröse – ett team som platsar på vilken scen som helst och vi är rätt säkra på att se något av namnen i melodifestivalsammanhang inom kort. Musiken är i världsklass!

Det enda negativa vi har att komma med är att man blandar svenska och norska, vilket kan blir svårt för en del att förstå. I övrigt är det full pott!

Den Lilla Sjöjungfrun The Musical är 2 timmar och 15 minuter (inkl. 25 min paus), har premiär i Stockholm 1 mars och kommer att gå som turné i både Sverige och Norge.

Text och bild – Jikitas

Visited 484 times, 2 visit(s) today

Ett svar på ”Den Lilla sjöjungfrun The Musical – Spektakulära kostymer och musik i världsklass!

Kommentarer är stängda.