Du i Fokus
Dryck

Champagne Lanson Le Black Création – avslöjar sina hemligheter

skriv ut

Champagne Lanson Le Black Création lanseras på 375 milliliters flaska i Systembolagets fasta sortiment. Ett fruktigt bubbel som gärna avnjuts som aperitif eller till lättare rätter. Här finns inga hemligheter, receptet avslöjas direkt på flaskan.

-Le Black Création återspeglar mångfalden av terroir i Champagne. Med tillgång till cirka hundra Crus har vi en unik färgpalett tillgänglig för oss för att komponera våra blandningar i linje med Lanson-identiteten och med den rätta balansen som naturen har gett oss. Säger Vinmakaren Hervé Dantan

Le Black Création har ett unikt recept som avslöjas genom QR-koden som visas på baksidan. Detta nya verktyg gör det möjligt för alla konsumenter att upptäcka hemligheterna bakom sin Création och markerar ett nytt kapitel i vinhusets strävan efter transparens.

Produktchef Anders Rüster om vinet:
– Jag tycker att Lanson med inträdet av Hervé Dantan som vinmakare har skapat en modern Champagne med sin Le Black Création. En mindre del av blandningen har numera genomgått malolaktisk jäsning vilket ger vinet en fin rondör i en direkt generös stil. Andelen reserve-vin och den längre källarlagringen innan vinet släpps ut på marknaden gör också vinet mer komplext är tidigare.

– Halvflaskan är en alldeles utmärkt vardagsstorlek på Champagne, säger produktchef Anders Rüster och fortsätter: Jag dricker helst Le Black Création tillsammans med familj och vänner närhelst tillfälle bjuds. Till exempel som aperitif, till finger food, skaldjur eller fiskrätter.

Vinet har en nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, valnötter och grapefrukt. Doften är även den fruktig, men även med ett inslag av apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif, till vegetariskt eller till rätter av fisk eller skaldjur.

Det anrika Champagnehuset Lanson grundades redan 1760 och är ett av de äldsta Champagnehusen, det är fortfarande privatägt. Utgångspunkten har alltid varit att tillvarata den unika expertis som kvinnorna och männen haft i familjen Lanson i över 260 år.

Lanson Le Black Création

Artnr: 7545

Pris: 199 kr

Text och bild – Pressmaterial

Visited 19 times, 1 visit(s) today