Ljummen frukt med limekräm

skriv ut
4 portioner
  • 2 söta äpplen
  • 1 päron
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker

Limekräm

  • 200 gr grekisk yoghurt
  • 1 lime, zesten från hela och saften från halva.
Gör så här:

Börja med krämen genom att blanda zest, limesaft och yoghurt. Ställ åt sidan.

Kärna ur och tärna frukten. Smält smöret i en stekpanna, ha i sockret och låt sockret smälta så det får en gyllenbrun färg. Ha i frukten och smörstek 3-5 minuter tills den är mjuk men inte mosig.

Servera frukten medan de fortfarande är ljummen tillsammans med krämen.

 

För er Viktväktare: 2 SP Flex per portion om man använder smör och rapsolja, vanligt strösocker och Larsas fettfria Grekiska yoghurt.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita