Lätt Rabarberkaka

skriv ut
Till 8 bitar behöver du:

  • 2 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 150 g vaniljkvarg
  • 6 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Rabarber, skalad (2 – 4 stjälkar, runt 300g)
  • 1 tsk smör/flytande margarin till formen
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, smöra en bakform.

Skär den skalade rabarbern i bitar.

Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda torrvarorna och vänd ner de och kvargen i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Häll smeten i formen. Stick rabarbern ner i smeten. Grädda kakan ca 30 minuter.

Servera gärna med en klick grädde, glass eller vaniljsås.

För er Viktväktare: 12 SP för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå

One thought on “Lätt Rabarberkaka

Comments are closed.