Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Lätt Rabarberkaka

skriv ut
8-10 bitar
  • 2 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 150 g vaniljkvarg
  • 6 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Rabarber, skalad (2 – 4 stjälkar, runt 300g)
  • 1 tsk smör/flytande margarin till formen
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, smöra en bakform.

Skär den skalade rabarbern i bitar.

Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda torrvarorna och vänd ner dem och kvargen i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Häll smeten i formen. Stick ner rabarbern i smeten. Grädda kakan ca 30 minuter.

Servera gärna med en klick grädde, glass eller vaniljsås.

För er Viktväktare:

Points: 7 P för hela kakan om man använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och lättströ istället för socker (samma mängd).

Personliga Points: 7-11 PP för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och lättströ istället för socker.

Mitt WW: Grön 13, Blå 9, Lila 9 för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå

Visited 691 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Lätt Rabarberkaka

Kommentarer är stängda.