Du i Fokus
Resor

Trolltunga – hisnande vackert

skriv ut
Medan vi andra börjar förbereda för sommar och sol förbereder den ikoniska klippan Trolltunga för högsäsong med guidade snösko- och skidturer 1100 meter över havet. Förra året blev det besöksrekord på Trolltunga och 2016 är intresset ännu större.

Tidigare har turer till spektakulära Trolltunga endast skett från mitten av juni till slutet av september. Men med den nya satsningen på snösko- och skidturer förlängs säsongen med två-tre månader. 2015 testade man det nya konceptet för första gången och Trolltunga Active genomförde 40 organiserade vandringar med 300 besökare. I år fick man in 104 föranmälningar redan innan säsongen började och intresset för just snöskor tycks vara stort.

Trolltunga bjuder på en av Norges mest hisnande utsikter. Stenformationen ligger ungefär 1100 meter över havet och sträcker sig hela 700 meter över sjön Ringedalsvatnet i Skjeggedal. På en vandring upp till Trolltunga färdas man genom hög fjällterräng och gör en stigning på cirka 900 meter. Man passerar många sevärdheter på vägen, som till exempel Ringedals damm och geologiska jättegrytor i bergen.

Förra årets besöksrekord på 70 000 turister förväntas stiga under 2016. För att kunna ta hand om alla besökare har Trolltunga Active öppnat en ny servicebyggnad i Skjeggedal vid startpunkten för vandringen. Här finns information, försäljning av utrustning, restaurang och souvenirbutik.

Norge har mycket vackert att bjuda på, det här är bara en av alla fantastiska sevärdheter i vårt grannland. Varför inte tillbringa en del av årets sommarsemester i Norge?

Bild – pressmaterial, text – Marlene Rindå Jikita

Visited 39 times, 1 visit(s) today