Du i Fokus
Resor

Säg ja till ett paradisbröllop på Kanarieöarna

skriv ut
Ett kristallklart hav, vulkaniska landskap, nationalparker och en stjärnklar natthimmel – Kanarieöarnas paradismiljöer utgör den perfekta omgivningen för en romantisk bröllopsresa som får en att varva ner och njuta av livet.

Kanarieöarna har något för alla – inte minst för de par som söker minnesvärda upplevelser i exotiska paradismiljöer. Välj mellan en mindre, intim vigsel eller en storslagen bröllopsfest. På Kanarieöarna finns flera alternativ för utomhusceremonier oavsett preferenser.

Med sitt varma klimat och en medeltemperatur på 21 grader, är Kanarieöarna känt som “Karibien för bröllop”. Det behagliga vädret och de goda möjligheterna att uppleva naturen gör ögruppen till en härlig och romantiskt plats. Dessutom finns många bröllops- och festagenturer att tillgå på öarna för de som söker hjälp med koordinering och utförande av sitt drömbröllop.

Bland de bästa platserna att gifta sig på Gran Canaria, har vi naturreservatet Maspalomas storslagna sanddyner eller den drömska skogen Los Tilos de Moya. Dessa är båda skyddade områden men med tillstånd från kommunen finns möjligheten till oförglömliga vigselceremonier. Dessutom finns flerstjärniga lyxhotell i närheten och gott om platser att utforska och uppleva, däribland den 6 kilometer långa kuststräckan och grönområdena i Marquesa Garden.

På Teneriffa får bröllopspar och gäster njuta av spektakulär utsikt längs vulkanernas sluttningar på platser som UNESCO-listade Parador Nacional och Teide Nationalpark.

Kanarieöarna har otaliga stränder, perfekta för den stora dagen. Extra speciell är Benijo-stranden i Santa Cruz de Tenerife som ligger mer avsides, med svart sand och häftiga klippformationer vilka gör sig bra på bröllopsfotografierna.

La Geria på ön Lanzarote samsas vinodlingar och gårdar med lavaformationer och ett vulkaniskt landskap. Vinstockarna i området är helt unika, vilket har bidragit till ursprungsbeteckningen för det vin som produceras här. Med hjälp av stora stenar ger man skydd åt de värdefulla vinrankorna och bibehåller samtidigt fuktigheten i jorden som i sin tur bidrar till en praktfull, lummig bröllopsoas.

På ön La Graciosa kan bröllopsfirande genomföras året om, men september är ändå den ultimata månaden på grund av det lite mildare klimatet och färre turister. För att vigas på en av La Graciosas vackra stränder behövs särskilt tillstånd, då de är skyddade platser.

De natursköna saltgruvorna i Fuencaliente på ön La Palma är en utmärkt plats för vigslar. Området är välsignat med fantastisk utsikt över ett klarblått hav, svart vulkanisk sand och vita saltformationer.

La Gomera, den tredje minsta kanariska ön, är ett idealiskt bröllopsparadis. Ön har ett subtropiskt klimat och utmärker sig för sin vilda natur. Särskilt det lyxiga spahotellet Hotel Jardín Tecina, vid foten av Playa de Santiago, i San Sebastián de La Gomera utmärker sig som ett alternativ för bröllop och bröllopsresor.

För sportfantaster rekommenderas ett helt unikt undervattensbröllop. El Bajón Diving Centre i El Hierro arrangerar vigselceremonier i det blå där gästerna kan välja mellan att hoppa i med snorkel eller beskåda detta romantiska äventyr från båt eller särskilda plattformar för undervattenssikt. Observera att par som vill gifta sig under vattnet måste erhålla dykcertifikat sedan tidigare.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 12 times, 1 visit(s) today