Svampstroganoff

skriv ut
4 Portioner
  • 800 gr champinjoner eller annan svamp
  • 1 stor gul lök
  • 1-2 msk smör & rapsolja
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 pkt passerade tomater
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Dela svamparna och skör dem i ca en centimeter tjocka skivor. Ta en tjockbottnad lite större kastrull och fräs svamparna på hög värme. Strimla löken. När svampen börjar “gnissla” sänks värmen till medel och tillsätt fettet och löken. Fräs tills allt fått lite färg och löken är mjuk.

Ha i paprikapulvret och fräs någon minut under omrörning, tillsätt de passerade tomaterna och matlagningsgrädden. Rör om och låt koka ihop till en lagom krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta eller ris.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 15, Blå 15, Lila 15 för hela grytan om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta/ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita