Du i Fokus
Dryck

Barceló Imperial Porto Cask Rare Blends Collection

skriv ut
Nu lanserar en av världens ledande romproducenter en extraordinära rom på den svenska marknaden. Barceló Imperial Porto Cask är ett resultat av det finaste urvalet av Barceló Imperial som mognat till sig på Tawny 10 portvinsfat.

Ron Barceló Srl är en av världens ledande romproducenter som har sin början 1929 då spanjoren Julián Barceló begav sig till Dominikanska Republiken och grundande Barceló & Co med målet att tillverka världens bästa rom. 1974 överlämnade Julián Barceló ansvaret för företaget till nästa generation och några år senare startades tillverkningen av premiumromen Barceló Imperial.

Barceló Imperial Porto Cask har aldrig tidigare erbjudits på världsmarknaden, men finns nu tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment.

Färgen är en mix av sprudlande lila och bärnsten. Doften domineras av fikonkräm, vildfruktssylt och en subtil men ihållande ton av trä. Smaken har tydliga toner av engelsk smörkola och torkade körsbär. Silkeslen och söt i gommen med en lång, kvardröjande eftersmak. Perfekt för dig som söker nya smakupplevelser. Passar utmärkt till lagrade ostar, eleganta desserter, mörk choklad, pajer, torkad frukt, nötter och rött kött.

Nyheten Barceló Imperial Porto Cask har liksom sina syskon Barceló Imperial och Imperial Onyx lagrats i 6-10 år på amerikanska ekfat. Avslutningsvis när blandningen är klar, lagras Porto Cask på äkta Tawny 10 portvinsfat under 12 månader för att ge den komplexitet och unika rikedom som definierar denna sprudlande rom.

– Det här är helt klart en rom som saknar motstycke på den svenska marknaden. Barceló har verkligen överträffat sig själva, det ska bli mycket spännande att följa hur denna ”pärla till rom” kommer att överraska konsumenten med ett intresse för avec i det definitiva premiumsegmentet!” Säger en upprymd Viktor Långstedt, produktchef på Hermansson & Co.

I början av 90-talet slogs företaget ihop med en spansk vin- och spritentreprenör och bildade Ron Barceló Srl. I dag finns Ron Barceló i över 50 länder och är världens fjärde största exportör av rom. Barceló är den första romtillverkaren som skapat en helt klimatneutral rom genom hela processen från sockerrör till färdig rom.

Barceló Imperial Porto Cask

Artnr 5760801

Pris: 499 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Martin Jikita

 

Visited 36 times, 1 visit(s) today