Du i Fokus
Mode & Skönhet

Nordstan bjuder på mode från de senaste 50 åren

skriv ut
Nordstan presenterar i samarbete med Textilmuseet i Borås utställningen ”Kläder, stilar och prylar”. Utställningen är en del av Nordstans 50-årsjubileum och visar mode från 70-, 80-, 90- och 00-talet, men också spännande exempel på framtidens kläder. 

Nordstan har i 50 år varit en av Göteborgs viktigaste modedestinationer. En plats där man under årtiondena kunnat följa de trender som kommit och gått. Nu kan man återse några historiska trender i en ny utställning med plagg från Textilmuseets stora samlingar.

– Nordstan har varit en självklar modedestination i Göteborg sedan vi öppnade 1972. Det vill vi visa genom utställningen som ger en intressant tillbakablick över hur modet har sett ut och förändrats över decennierna. Vi hoppas att utställningen ska väcka härliga minnen hos våra besökare av stilar och klädesplagg man själv kanske burit genom åren, säger Helena Lindqvist, VD på Nordstan.

– Vi på Textilmuseet är glada att kunna genomföra utställningen i Nordstan. Det innebär att fler får ta del av våra fantastiska samlingar. Precis som Nordstan firar vi också 50-årsjubileum i år. Därför känns det extra roligt att ställa ut tillsammans och förhoppningsvis är det många som blir nyfikna och vill besöka oss även i Borås, säger Karin Olsson Lindström, museipedagog på Textilmuseet.

Det är inte bara kläder som kommer att visas upp utan även prylar från de senaste 50 åren. Dessa kommer från Vintage pop-up store i Göteborg. Butiken ägs Birgitta Krissin som i år röstades fram till Göteborgs bästa klädda.

Utställningen blickar även framåt och visar upp vad som skulle kunna bli framtidens kläder. Innovativa företaget Streamateria visar upp sina komposterbara plagg gjorda av biobaserade material. Plaggen som 3D-skrivs håller i 48 timmar och smulas sedan sönder som ett torrt löv innan de till sist blir biogas.

Utställningen visas 16 september – 16 oktober i Nordstan/Spannsmålsgatan.

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 7 times, 1 visit(s) today