Kinesisk fläskgryta
4 portioner
- ca 500 gr putsad fläskfilé el fläskytterfilé
- 2 stora (eller 200 gr) morötter
- 10 cm purjolök
- 1 pkt färska böngroddar
- 2 tsk paprikapulver
- 1 msk smör & rapsolja
- 1/2 dl chilisås (tomatbaserad)
- 1 dl vitt vin
- 1 msk maizena
- 1 dl vatten
- 2 msk soja
Gör så här:
Strimla köttet, morötterna och purjolöken. Fräs paprikapulvret i matfettet, tillsätt köttet, blanda om och bryn tills det fått en stekyta. Ha ner grönsakerna och låt dem bryn några minuter. Blanda ut maizenan i vattnet och ha ner detta i grytan tillsammans med vinet, chilisåsen och sojan. Blanda om och låt sjuda ca 5 minuter. Morötterna ska vara mjuka men ha kvar lite tuggmotstånd.
Tillsätt mer soja vid behov.
Servera med ris.
För er Viktväktare:
Points: 18 P för hela grytan om man använder fläskytterfilé och matlagningsvin. Lägg till P för ris.
Personliga Points: 16 PP för hela grytan om man använder fläskytterfilé och matlagningsvin. Lägg till Sp för ris.
Mitt WW: Grön 13, Blå 13, Lila 13 för hela grytan om man använder fläskytterfilé och matlagningsvin. Lägg till Sp för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita