Du i Fokus
Dryck

Sangre de Toro 0,0° Garnacha och Syrah – full av personlighet och smak men utan alkohol

skriv ut

Innan sommaren lanserades den alkoholfria rosén, nu kommer Sangre de Toro även i en röd version. Vinet är ett härligt rödvin helt utan alkohol.

Sangre de Toro 0,0° Red är ett friskt vin med intensiva fruktiga aromer och smak av tranbär, jordgubbar, blåbär, med inslag av kaffe och en lätt kryddighet. En perfekt dryck till pasta, ugnsgrillat kött och vilt. Serveras vid 14–15°.

Vinet görs på en blend av Garnacha och Syrah som genomgår jäsning på traditionellt vis, 5% av blenden har också legat en kort tid på franska ekfat. Därefter avalkoholiseras vinet men dess frukt och fina aromer bevaras.

Moderna metoder för avalkoholisering är mer skonsamma än de som användes tidigare. Vinets unika smak och arom finns kvar men drycken saknar udden och värmen som alkoholen ger. I stället är alkoholfria viner mjuka, josiga och upplevs ofta som lite sötare.

Sangre de Toro är ett väletablerat varumärke. Redan 1954 lanserades den första årgången. Sedan dess har portföljen breddats och utvecklats och på senare år har flera alkoholfria och lågalkohol-drycker tillkommit. Även i de alkoholsvaga och alkoholfria dryckerna lyser Sangre de Toros stora personlighet stark, en karaktär som får sin kraft från Medelhavets finaste, solmogna druvor.

 

Sangre de Toro 0,0° Red

Artikelnummer: 190502

Pris: 39 kr

 

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 29 times, 1 visit(s) today