Blomkålspizza
Den tar lite tid att göra, men är väl värd jobbet! (det går dock fortare än traditionell pizza på jäsdeg)
4 portioner
- 400 g blomkål
- 2 ägg
- 50 gr riven ost
- 2 msk fiberhusk
- 1 msk oregano
- 1 msk basilika
- 1 dl passerade tomater
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk oregano
Topping:
- 3-4 champinjoner (eller skivade på burk)
- 3 skivor skinka
- 125 gr riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv blomkålen fint (har du en matberedare så underlättar det och går lite fortare) och blanda med ägg, 50 gr ost, fiberhusk, 1 msk oregano och 1 msk basilika. Platta ut degen på baklåtspapperklädd plåt och förgrädda i ugnen ca 20-25 minuter.
Koka upp passerade tomater och krydda med salt, socker, svartpeppar och 1 msk oregano. Låt svalna.
Ta ut botten ur ugnen och bred på tomatsåsen, lägg på skivade champinjoner och skinkan. Strö över 125 gr ost och gratinera i ugnen tills osten fått fin färg vilket tar ca 15 minuter. Servera gärna med en sallad.
För er viktväktare:
Points: 15 P för hela pizzan om man använder 10%-ig ost.
Personliga Points: 14-19 PP för hela pizzan om man använder 10%-ig ost.
MittWW: Grön 4, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder 10%-ig ost.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Recept - dalagrisen | Pearltrees
Pingback: Matsedel v 1 – 2019 – Nyårsveckan!