Yoghurtaioli
4 Portioner
- 2 dl grekisk yoghurt
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
Blanda yoghurten med pressad vitlök, olja, salt och peppar.
Servera som dipp till grönsaker eller chips, eller ha en klick i soppor och grytor, till grillat kött, fisk, skaldjur, ratatouille och andra grönsaksrätter.
Tips: 1 tsk dijonsenap sätter lite extra smak
För er Viktväktare:
Points: 4 P för hela satsen, om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, 0 P om man tar bort oljan, men då blir den inte lika krämig.
Personliga Points: 4-6 PP för hela satsen, om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, 0-2 PP om man tar bort oljan, men då blir den inte lika krämig.
Mitt WW: Grön 6, Blå 4, Lila 4 för hela satsen, om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, 2 resp. 0 om man tar bort oljan, men då blir den inte lika krämig.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita