Du i Fokus
Mat & Dryck

Yoghurtaioli

skriv ut
4 Portioner
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Gör så här:

Blanda yoghurten med pressad vitlök, olja, salt och peppar.

Servera som dipp till grönsaker eller chips, eller ha en klick i soppor och grytor, till grillat kött, fisk, skaldjur, ratatouille och andra grönsaksrätter.

Tips: 1 tsk dijonsenap sätter lite extra smak

För er Viktväktare:

Points: 4 P för hela satsen, om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, 0 P om man tar bort oljan, men då blir den inte lika krämig.

Personliga Points: 4-6 PP för hela satsen, om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, 0-2 PP om man tar bort oljan, men då blir den inte lika krämig.

Mitt WW: Grön 6, Blå 4, Lila 4 för hela satsen, om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, 2 resp. 0 om man tar bort oljan, men då blir den inte lika krämig.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 1 130 times, 1 visit(s) today