Du i Fokus
Mat & Dryck

Tacopaj

skriv ut
4 portioner

Pajdeg

  • 2,5 dl mjöl
  • 125 gr Grekisk Yoghurt
  • 25 gr smör och rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 400 gr valfri färs (300 gr om man väljer Quorn)
  • 1 liten röd lök
  • 1 burk majs (ca 140 g)
  • 1 röd paprika
  • 2-3 msk tacokrydda  – Vår hemmagjorda finns HÄR.
  • 1 msk fett/olja
  • 4 ägg
  • 1 dl riven ost
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med pajdegen genom att blanda ihop alla ingredienser, i en bunke eller matberedare, till en slät deg. Ta en pajform, ca 20 ca i diameter, och tryck ut degen i formen. Var noga med att trycka ner ordentligt i kanterna. Nagga med en gaffel och grädda i ugn ca 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg. Ta ut och ställ åt sidan.

Hacka löken och paprikan. Bryn färsen i oljan, tillsätt lök och paprika. Låt allt fräsa ihop tills löken början bli mjuk, då tillsätts majsen (avrunnen) och tacokryddan. Låt allt puttra ihop.

Ha ner fyllningen i pajskalet (men fyll inte rågat), strö över osten. Knäck äggen i en bunke, vispa upp dem med lite salt och peppar och häll detta jämnt fördelat över fyllningen. Grädda i ugn ca 20-25 minuter.

Servera med en fräsch sallad eller ha som rätt på buffébordet.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 23 P för själva pajskalet om man använder fettfri yoghurt, plus 6 P för fyllningen om man använder nötfärs max 10%, fettfria yoghurt, hemmagjord tacokrydda och max 12%-ig riven ost.

Points: 23 P för själva pajskalet om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, plus 30 P för fyllningen om man använder nötfärs max 10%, Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, hemmagjord tacokrydda och max 10%-ig riven ost. Blir betydligt färre P om man använder quorn- eller kycklingfärs.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 1 001 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Tacopaj

Kommentarer är stängda.