Tacopaj
4 portioner
Pajdeg
- 2,5 dl mjöl
- 125 gr Grekisk Yoghurt
- 25 gr smör och rapsolja
- 2 msk vatten
- 1 nypa salt
Fyllning
- 400 gr valfri färs (300 gr om man väljer Quorn)
- 1 liten röd lök
- 1 burk majs (ca 140 g)
- 1 röd paprika
- 2-3 msk tacokrydda – Vår hemmagjorda finns HÄR.
- 1 msk fett/olja
- 4 ägg
- 1 dl riven ost
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med pajdegen genom att blanda ihop alla ingredienser, i en bunke eller matberedare, till en slät deg. Ta en pajform, ca 20 ca i diameter, och tryck ut degen i formen. Var noga med att trycka ner ordentligt i kanterna. Nagga med en gaffel och grädda i ugn ca 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg. Ta ut och ställ åt sidan.
Hacka löken och paprikan. Bryn färsen i oljan, tillsätt lök och paprika. Låt allt fräsa ihop tills löken början bli mjuk, då tillsätts majsen (avrunnen) och tacokryddan. Låt allt puttra ihop.
Ha ner fyllningen i pajskalet (men fyll inte rågat), strö över osten. Knäck äggen i en bunke, vispa upp dem med lite salt och peppar och häll detta jämnt fördelat över fyllningen. Grädda i ugn ca 20-25 minuter.
Servera med en fräsch sallad eller ha som rätt på buffébordet.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 23 P för själva pajskalet om man använder fettfri yoghurt, plus 6 P för fyllningen om man använder nötfärs max 10%, fettfria yoghurt, hemmagjord tacokrydda och max 12%-ig riven ost.
Points: 23 P för själva pajskalet om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, plus 30 P för fyllningen om man använder nötfärs max 10%, Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, hemmagjord tacokrydda och max 10%-ig riven ost. Blir betydligt färre P om man använder quorn- eller kycklingfärs.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 20