Räkor med ananas
3-4 portioner
- 1 liten palsternacka
- 200 gr rotselleri
- 1 msk smör och rapsolja
- 1/2 färsk ananas
- 250 gr naturell keso
- 1/3 strimlad purjolök
- 250 gr skalade räkor
- 30 gr riven parmesan
- salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och finstrimla rotfrukterna. Bryn dem i fettet någon minut. Lägg över i en ugnsform, salta och peppra.
Skär ananasen i mindre bitar, blanda med keso, purjolök, räkor och parmesan. Salta och peppra.
Lägg kesoblandningen över rotfrukterna. Låt grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Servera direkt som den är eller som tillbehör till en bit fisk.
För er Viktväktare:
Points: 12 P för allt, om man använder Keso 0,2%.
Personliga Points: 12-15 PP för allt, om man använder Keso 0,2%.
Mitt WW: Grön 14 Blå 12 för hela satsen om man använder superminikeso.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 49 times, 1 visit(s) today