Du i Fokus
Mat & Dryck

Kassler med senap- och basilikasås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kassler
  • 1 gul lök
  • 1 msk söt senap
  • 5 dl grädde
  • 1-2 msk smör- & rapsolja
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Putsa och tärna kasslern. Hacka löken.

Hetta upp en stekpanna och börja med att fräsa löken i fettet en liten stund innan kasslern tillsätts. Ha i senapen och grädden. Blanda om och låt koka till lagom konsistens. Hacka basilikan. Dra av pannan från värmen, ha ner basilikan och blanda om. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

För er Viktväktare:

Points: 26 P för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till P för pastan.

Personliga Points: 26 PP för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till PP för pastan.

Mitt WW: Grön 24, Blå 24, Lila 24 för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till SP för pastan.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 120 times, 1 visit(s) today