Plommonchutney

skriv ut
ca 5-6 dl
  • 1 kg urkärnade plommon
  • 1 stor finhackad röd lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk chilipulver
Gör så här:

Grovhacka plommonen och ha ner dem i en kastrull tillsammans med alla andra ingredienser. Koka upp och sjud försiktigt ca 35-40 minuter. Rör om då och då.

Häll upp på tättslutande burkar och servera gärna till något gott från grillen.


OBS! Används sötningsmedel så finns inte den konserverande effekten, då gör man bäst i att frysa ner chutneyn i fryspåsar och ta upp ur frysen vid behov.




För er Viktväktare:

Points: 1 P för hela satsen om man använder sötningsmedel istället för strösocker.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se