Pasta pomodoro med burrata

skriv ut
4 portioner
  • 1-2 Burrata
  • 2 burkar plommontomater
  • 1 gul lök
  • 5-6 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Finhacka löken och pressa vitlöken och fräs dem i olja tills de börjar bli mjuka. Tillsätt tomaterna, sockret och lite salt, blanda om och låt småkoka tills det blir en krämig konsistens och nästan all vätska är borta. Finhacka basilikabladen, ta av kastrullen från värmen och blanda ner basilikan i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Servera såsen tillsammans med pasta och fördela burratan jämnt över portionerna.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 5, Blå 5, Lila 5 för all sås om man använder 1 msk olivolja. En Burrata är 9 SP, delas på antalet portioner. Lägg till SP för pasta

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita