Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Pasqua Prosecco Frizzante – en lyxig nyhet i elegant förpackning

skriv ut

Familjeägda italienska vinhuset Pasqua utökar sitt klassiska sortiment med en elegant Prosecco Frizzante. En lyxig nyhet i elegant förpackning.

Kärnan i Pasquas produktion är de klassiska vinerna från Venetien som tillverkas i det mycket moderna vineriet San Felice som byggdes i Valpantena 2007. Här produceras välkända viner som bla Amarone, Rispasso, Soave, Valpolicella och Prosecco.

Pasqua Prosecco Frizzante är en utmärkt aperitif och sällskapsdryck som även passar fint till sallader samt lätta och fräscha fisk- och skaldjursrätter. Flaskans design andas flärd med sina rundade former och en färgskala som för tankarna till klassiska juvelfirman Tiffany’s.

Druvsorten heter Glera och vinets bubblor får man fram genom en andra jäsning i trycktank vid en maximal temperatur på 20 grader. Därefter lagras vinet i 18–24 månader på ståltank innan det buteljeras. Just detta vin har ett tryck på 2,8 Bar och får därför klassas som en frizzante.

Doften är medelstor och inbjudande fruktig med inslag av citrus, päron och en lätt fläkt av mandelmassa. Smaken är fruktig med en pärlande behaglig mousse med inslag av päron, tropisk frukt samt en touch av citrusskal. Pasqua Prosecco Frizzante är torrare än många andra proseccoviner.

Nu kan alla älskare av Italien, bubblande vin, extravagans och romantik få sin längtan stillad under några ljuva ögonblick. Pasqua Prosecco Frizzante finns i Systembolagets beställningssortiment.

 

Pris: 89 kr

Artnr: 79363

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 60 times, 1 visit(s) today