Medelhavskyckling
4 portioner
- 4 kycklingfiléer (ca 600g)
- 1 msk olivolja
- 1 hackad gul lök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 2 dl vatten
- 2 dl sky
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl chilisås
- 1 msk ajvar relish
- 1 dl hackade basilikablad
- 30g soltorkade tomater
- Salt och peppar
Gör så här:
Lägg de torkade tomaterna i blöt i en skål med varmvatten.
Bryn kycklingen i oljan. Salta och peppar. Stek ur pannan med 2 dl vatten, ta till vara på skyn. Ta upp köttet och bryn löken och vitlöken tills den är mjuk. Tillsätt sky, creme fraiche, chilisås, ajvar relish, basilika, salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen och låt sjuda med såsen ca 10 minuter. Finhacka tomaterna och blanda ner dem i såsen.
Servera med ris och grönsaker.
För er Viktväktare:
Points: 11 P för allt, om man använder fettfri grekisk yoghurt (istället för crème fraiche). Lägg till P för ris.
Personliga Points: 11-20 PP för allt, om man använder fettfri grekisk yoghurt (istället för crème fraiche). Lägg till PP för ris.
Mitt WW: Grön 6, Blå 4 per portion om man använder max 3%-ig turkisk yoghurt (istället för crème fraiche). Lägg till SP för ris.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita