Du i Fokus
Mat & Dryck

Medelhavskyckling

skriv ut
4 portioner
  • 4 kycklingfiléer (ca 600g)
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl chilisås
  • 1/2 dl ajvar relish
  • 1 dl hackade basilikablad
  • 30g soltorkade tomater
  • Salt och peppar

Gör så här:

Lägg de torkade tomaterna i blöt i en skål med varmvatten.

Bryn kycklingen i hälften av oljan. Salta och peppra. Stek ur pannan med 2 dl vatten, ta till vara på skyn. Ta upp köttet och bryn löken och vitlöken, i resten av oljan, tills den är mjuk. Tillsätt sky, creme fraiche, chilisås, ajvar relish, basilika, salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen och låt sjuda med såsen ca 10 minuter. Finhacka tomaterna och blanda ner dem i såsen.

Servera med ris och grönsaker.



För er Viktväktare:

Points: 10 P för allt, om man använder 1 msk fett och fettfri yoghurt (istället för crème fraiche). Lägg till P för ris.


Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 1 536 times, 1 visit(s) today