Kyckling- och spenatpaj
4 portioner
Pajdeg
- 2,5 dl mjöl
- 125 gr Grekisk Yoghurt
- 25 gr smör och rapsolja
- 2 msk vatten
- 1 nypa salt
Fyllning
- 1 msk olja
- 400 gr kyckling
- 200 gr färsk spenat
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk citronsaft
- citronpeppar
- salt
- 4 ägg
- 1 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med pajdegen genom att blanda ihop alla ingredienser, i en bunke eller matberedare, till en slät deg. Ta en pajform, ca 20 ca i diameter, och tryck ut degen i formen. Var noga med att trycka ner i kanterna. Nagga med en gaffel och grädda i ugn ca 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg. Ta ut och ställ åt sidan.
Tärna kycklingen, finhacka löken och pressa vitlöken. Hetta upp fettet i en panna, fräs lök och vitlök en kort stund och ha i kycklingen. Fräs tills kycklingen får färg. Ha ner spenaten och citronsaften blanda om och låt fräsa ihop. Smaka av med citronpeppar och salt.
Ha ner fyllningen i pajskalet, så mycket du får plats med. Knäck äggen, vispa upp dem med lite salt och peppar och häll detta jämnt fördelat över kycklingen. Strö över osten. Grädda i ugn ca 20-25 minuter.
Servera med en fräsch sallad eller ha som rätt på buffébordet.
För er Viktväktare:
Points: 23 P för själva pajskalet om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, plus 6 P för fyllningen om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt och max 10%-ig riven ost.
Personliga Points: 23-24 PP för själva pajskalet om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, plus 6-21 PP för fyllningen om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt och max 10%-ig riven ost.
MittWW: Grön 41, Blå 27, Lila 27 för hela pajen, om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt och max 12%-ig riven ost.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 15 – Påsk!
Pingback: Matsedel v 5 - Fdensammamamman