Kyckling- och spenatpaj

skriv ut
4 portioner

Pajdeg

  • 2,5 dl mjöl
  • 125 gr Grekisk Yoghurt
  • 25 gr smör och rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 1 msk olja
  • 400 gr kyckling
  • 200 gr färsk spenat
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk citronsaft
  • citronpeppar
  • salt
  • 4 ägg
  • 1 dl riven ost
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med pajdegen genom att blanda ihop alla ingredienser, i en bunke eller matberedare, till en slät deg. Ta en pajform, ca 20 ca i diameter, och tryck ut degen i formen. Var noga med att trycka ner i kanterna. Nagga med en gaffel och grädda i ugn ca 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg. Ta ut och ställ åt sidan.

Tärna kycklingen, finhacka löken och pressa vitlöken. Hetta upp fettet i en panna, fräs lök och vitlök en kort stund och ha i kycklingen. Fräs tills kycklingen får färg. Ha ner spenaten och citronsaften blanda om och låt fräsa ihop. Smaka av med citronpeppar och salt.

Ha ner fyllningen i pajskalet, så mycket du får plats med. Knäck äggen, vispa upp dem med lite salt och peppar och häll detta jämnt fördelat över kycklingen. Strö över osten. Grädda i ugn ca 20-25 minuter.

Servera med en fräsch sallad eller ha som rätt på buffébordet.

 

För er Viktväktare:

MittWW: Grön 41, Blå 27 om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt och max 12%-ig riven ost.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita