Du i Fokus
Dryck

Jaume Serra Tulip Cava – bubbel och blomsterbukett i ett

skriv ut
Nyligen släpptes en ny cava som är en idealisk gå-bort-present. Prisbelönta Bodegas Jaume Serra har tagit fram en cava i en läckert designad flaska. Nu behöver du inte längre fundera på om du ska ta med dig blommor eller en flaska vin när du är bortbjuden. Med Jaume Serra Tulip Cava får du båda favoriterna i ett.

Jaume Serra Tulip Cava, som har gjort succé på den kinesiska marknaden är en fruktig cava med behagliga bubblor. Den kommer i en unikt designad flaska prydd med ett fång vackra tulpaner i vitt och rosa. Tanken är att givaren ska vända upp och ned på buteljen och vips har den förvandlats till en dekorativ blomsterbukett.

– Tulpaner är omåttligt populära i Sverige och intresset för mousserande viner är stort. Därför är det extra roligt att Bodegas Jaume Serra har kombinerat dessa två favoriter. Flaskan är både dekorativ och fyndig samt känns festligare att ge bort än vanliga blommor. Dessutom smakar den gott, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager på Altia.

Producenten Bodegas Jaume Serra ligger inte långt ifrån Barcelona och är vackert belägen högt upp på en kulle med utsikt över Medelhavet. Vineriet omgärdas av 125 hektar vinodlingar där de odlar druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo och Chardonnay.

Cava är en beteckning för ett spanskt mousserande vin som är framställt enligt den traditionella metoden. Det vill säga att, precis som med champagne, sker den andra jäsningen på flaska och lagras därefter på jästfällningen i minst 12 månader.

Jaume Serra Tulip Cava är ett trevligt, halvtorrt, vitt mousserande vin. Den har en fruktig doft med inslag av persika, nektarin, citrus, äpplen och en lätt fläkt av blommor. Smaken är fruktig med behagliga bubblor och angenäm fruktsötma med inslag av citrus, persika och nektarin. Den passar som sällskapsdryck eller till rätter där det finns lite sötma och en aning kryddhetta.

Detta är mycket bubbel för pengarna, prisvärt!

Jaume Serra Tulip Cava
Pris: 99 kronor
Artikelnummer: 71062

Text & Bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita

 

Visited 4 times, 1 visit(s) today