Kyckling med curry och jordnötter

skriv ut
4 portioner
  • 4 kycklingfiléer (ca 500 gr)
  • 1-2 msk smör
  • 50 gr hackade jordnötter
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackat äpple
  • 1 tsk curry
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka löken. Dela varje kycklingfilé i tre delar och stek i hälften av fettet. Ta resten av fettet och börja med såsen som du gör i en separat kastrull. Ha i den hackade löken och det tärnade äpplet och fräs tills löken är mjuk. Tillsätt curryn och fräs ca 30 sekunder till. Häll ner grädden, blanda om och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

Lägg kycklingen i botten på en gratängform och häll såsen över. Gratinera i ugn ca 15 minuter.

Servera med ris och strö över skalade jordnötter (osaltade).

 

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 7, Blå 6, Lila 6 per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg SP för ris.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita