Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling i dragon- och purjolökssås

skriv ut
Till 4 – 5 portioner behöver du:

  • ca 900 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl vitt vin
  • 3 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk torkad dragon (eller 2 msk färsk)
  • 1 msk kycklingfond
  • 1/2 purjolök (gärna gröna delen för färgens skull)
  • Salt
  • Peppar
  • ev 1 msk dijonsenap
Gör så här:

Skär kycklingköttet i bitar. Hetta upp matolja i en stor vid panna. Lägg i köttet, tillsätt vitlöken, salta och peppra och stek sakta tills kycklingen börjar få färg. Häll sedan på vinet och låt den koka upp. Tillsätt grädde, dragon och fond. Koka sakta till lagom såskonsistens. Lägg ner purjolöken som du skurit i rätt så stora bitar. Red ev. såsen med 1 msk dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

 

För er viktväktare:

Mitt WW: Grön 4, Blå 2 per portion om man använder 900g kyckling, 4% matlagningsgrädde, matlagningsvin och får ut 5 portioner. Lägg till SP för ris/pasta/potatis.

SmartPoints Fex: 2 SP Flex per portion om man använder 900g kyckling, 4% matlagningsgrädde, matlagningsvin och får ut 5 portioner. Lägg till SP för ris/pasta/potatis.

SmartPoints: 4 SP per portion om man använder 900g kyckling, 4% matlagningsgrädde, matlagningsvin och får ut 5 portioner. Lägg till SP för ris/pasta/potatis.

 

Recept och bild – Nadjaskitchen

Visited 24 times, 1 visit(s) today