Kasslergryta med aubergine och tomat
4 Portioner
- 500 gr kassler
- 1 röd lök
- 1 aubergine
- 1/2 kruka rosmarin
- 1 vitlöksklyfta
- 1-2 msk olivolja
- 1 buljongtärning (kött)
- 3 dl hett vatten
- 1 röd paprika
- 1 burk krossade tomater
Gör så här:
Strimla kasslern, hacka löken, pressa vitlöken och dra loss de små bladen på rosmarinen. Fräs lök och vitlök i oljan 1-2 minuter, tillsätt rosmarin och kassler och fortsätt fräsa tills kasslern börjar få stekyta. Tärna aubergine och paprika och ha ner det i kasslerfräset, låt fräsa ihop 2-3 minuter.
Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll ner detta samt tomaterna i pannan. Låt småkoka till önskad konsistens. Servera med ris.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 15 P för all kassler, om man använder 1 msk olja. Lägg till P för ris.
Points: 15 P för all kassler, om man använder 1 msk olja. Lägg till P för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 170 times, 1 visit(s) today