Indiska Räkor
Till 2 – 3 portioner behöver du:
- 2 gula lökar
- 1 röd paprika
- 2 tsk olja
- 2 dl passerade tomater
- 1 dl matlagnings yoghurt
- 1 msk citronsaft
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk curry
- ½ tsk chilipulver
- ½ tsk malen spiskummin
- 200 gr skalade räkor
- salt
Gör så här:
Hacka lök och paprika och stek på medelhög värme i oljan tills löken blir glansig och paprikan mjuk. Ha i kryddorna (förutom salt) och låt de fräsa med i 1 – 2 minuter, för att få ut mer smak ur dem. Lägg i övriga ingredienser förutom räkorna. Lägg på ett lock och låt allt koka upp försiktigt och koka sedan på svag värme ca 5 minuter. Ta av locket, smaka av med salt och låt såsen kok ihop ett par minuter. Rör ner räkorna, ta av pannan/kastrullen från plattan och låt det hela stå tills räkorna blir varma. Detta för att undvika att räkorna kokar och blir gummiaktiga.
Servera gärna med kokt ris.
För er viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 2 P för hela grytan om man använder fettfri yoghurt. Lägg till P för ris.
Points: 2 P för hela grytan om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt. Lägg till P för ris.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se