Indiska Räkor

skriv ut
Till 2 – 3 portioner behöver du:
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk olja
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 dl matlagnings yoghurt
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk curry
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 200 gr skalade räkor
  • salt
Gör så här:

Hacka lök och paprika och stek på medelhög värme i oljan tills löken blir glansig och paprikan mjuk. Ha i kryddorna (förutom salt) och låt de fräsa med i 1 – 2 minuter, för att få ut mer smak ur dem. Lägg i övriga ingredienser förutom räkorna. Lägg på ett lock och låt allt koka upp försiktigt och koka sedan på svag värme ca 5 minuter. Ta av locket, smaka av med salt och låt såsen kok ihop ett par minuter. Rör ner räkorna, ta av pannan/kastrullen från plattan och låt det hela stå tills räkorna blir varma. Detta för att undvika att räkorna kokar och blir gummiaktiga.

Servera gärna med kokt ris.

För er viktväktare:

Points: 2 P för hela grytan om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt. Lägg till P för ris.

Personliga Points: 2-7 PP för hela grytan om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt. Lägg till SP för ris.

Mitt WW: Grön 6, Blå 5, Lila 5 för hela grytan om man använder 3.5% Turkisk yoghurt. Tar man istället Larsas blir det bara 3, resp 2 för hela grytan, men då kan såsen eventuellt skära sej lite. Lägg till SP för ris.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita